Продукти: (за 4 порции)
400 г спагети
3 броя авокадо
1 връзка зелен лук
сокът от 2 лимона
1 ч.ч. зеленчуков бульон
4 с.л. портокалов сок
магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Обелваме авокадото и го нарязваме на малки кубчета. Отделяме 1/3 от тях и ги заливаме с 1 с.л. лимонов сок. Другите 2/3 от авокадото разбиваме на пюре с останалия лимонов сок.
Нарязваме лука на тънки кръгчета. Сипваме малко при кубчетата авокадо, а останалия прибавяме към пюрето заедно със ситно нарязания магданоз, портокаловия сок и бульона.
Разбиваме пюрето още веднъж, подправяме със сол и черен пипер на вкус и заливаме спагетите с този сос. Гарнираме с кубчетата авокадо.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...