Продукти:
• 1 кг кайма
• 1 кг картофи
• 3 патладжана
• 3 тиквички
• 3 домата
• 1 глава лук
• 5-6 печени чушки
• черен пипер, кимион
• сол
За заливката:
• половин кофичка кисело мляко
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с подправките и ситно нарязания лук и запържваме. Отделно запържваме нарязаните на колелца тиквички и патладжани.
Намазняваме дъното на подходяща тавичка и редим картофи нарязани на филийки, ред домати, ред патладжани, ред тиквички. Между всеки ред слагаме от плънката с каймата.
Запичаме 40-50 минути и слагаме заливката. Връщаме във фурната и печем до готовност.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...