Кулинарни рецепти » Ябълкова салата

 Ябълкова салата

Продукти:

• 4 средно големи ябълки (за предпочитане кисели)
• 150 г майонеза или отцедено кисело мляко
• 4 твърдо сварени яйца
• 200 г сварено бяло месо от пиле
• 100 г маслини
• подправки по избор
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме яйцата напречно на две половинки. Бялото пилешко месо нарязваме на ивички или смиламе с месомелачка и го разбъркваме с майонезата. Прибавяме подправките.

Нарязваме маслините на половинки и отстраняваме костилките.

Разрязваме ябълките напречно на две половинки и ги издълбаваме (по желание може да ги запечем). Пълним половинките ябълки с майонезената смес. Заглаждаме и в средата слагаме половинка жълтък. Около него подреждаме венче от половинки маслини.

Издълбаното от ябълките сваряваме и пасираме на пюре. Разпределяме ябълковото пюре около всяка напълнена половинка ябълка. По желание поръсваме с лимонов сок.

Накълцваме белтъците, посоляваме и поръсваме с черен пипер - разбъркваме. С тях поръсваме приготвената салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало