Продукти:
• 500 г спанак
• 3 с. л. олио
• 2 с. л. брашно
• 350 мл прясно мляко
• 150 г шунка
• 2 яйца
• 3-4 скилидки чесън
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме в подсолена вода почистения спанак. Отцеждаме го и го нарязваме на ситно.
В олиото запържваме брашното, прибавяме спанака и разреждаме с 1/2 ч. ч. прясно мляко и вода от варенето на спанака. Към тази каша добавяме 1 разбито яйце и нарязаната на дребно шунка.
Изсипваме цялата смес в тавичка и заливаме със смес от млякото, яйцето, червения пипер, сол и счукания чесън. Запичаме във фурната до зачервяване и поднасяме ястието топло с кисело мляко.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....