Продукти:
• 1 кг спанак
• 1 глава лук
• 2 с.л. стафиди
• 2 с.л. фъстъци
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. ябълков оцет
• 2 с.л. масло
• 2 с.л. олио
• настъргано индийско орехче
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме стафидите във виното и ябълковия оцет. Сваряваме почистения и нарязан спанак в подсолена вода и го отцеждаме.
Запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме към него спанака и стафидите заедно с виното. Подправяме със сол, бял пипер и индийско орехче и задушаваме в продължение на 5 минути.
В 1 с.л. силно загрято масло запържваме фъстъците и ги поръсваме върху спанака.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...