Продукти:
• 3 к. ч. брашно
• 1 к. ч. разтопено масло
• 4 с. л. захар
• 1 с. л. сметана
• 1 яйце
• 1 жълтък за намазване
За плънката:
• 1 к. ч. смлени фъстъци
• 1 к. ч. стафиди
• 3 с. л. лимонов сок
• 1 1/2 к. ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
От брашното, разтопеното масло, захарта, разбитото яйце и сметаната замесваме тесто. Оставяме го да престои на хладно около 30 мин, след което го разточваме на кора с дебелина 0,5 см. С чашка изрязваме кръгчета с диаметър 6-7 см.
Приготвяме плънката от фъстъците, стафидите, белтъка и 1 с. л. лимонов сок, разпределяме я върху кръгчетата и ги сгъваме на две. Внимателно ги издължаваме, за да заприличат на полумесеци.
Отгоре ги намазваме с жълтък и ги печем в предварително загрята силна фурна. Разбъркваме пудрата захар с 2 с. л. лимонов сок и с шприц украсяваме сладкишите.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...