Кулинарни рецепти » Полуфабрикат от кайсии

 Полуфабрикат от кайсии

Продукти:

• 1 кг кайсии
• 1 ч.ч. захар
• на върха на лъжичката лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Изчистените и измити кайсии нарязваме на парченца, изсипваме в дълбока тава и печем на силна фурна. Добавяме захарта. От време на време обираме пяната, но не бъркаме. Когато сиропът се сгъсти, добавяме лимонената киселина.

Насипваме в малки бурканчета и стерилизираме 10 мин. Така приготвените кайсии са чудесна добавка за кремове, плодови салати и сладкиши.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало