Кулинарни рецепти » Полуфабрикат от кайсии

 Полуфабрикат от кайсии

Продукти:

• 1 кг кайсии
• 1 ч.ч. захар
• на върха на лъжичката лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Изчистените и измити кайсии нарязваме на парченца, изсипваме в дълбока тава и печем на силна фурна. Добавяме захарта. От време на време обираме пяната, но не бъркаме. Когато сиропът се сгъсти, добавяме лимонената киселина.

Насипваме в малки бурканчета и стерилизираме 10 мин. Така приготвените кайсии са чудесна добавка за кремове, плодови салати и сладкиши.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало