Продукти:
• 1 ч.ч. суха бакла
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 к.ч. олио
• сок от 2 лимона
• копър, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме баклата от вечерта, като във водата слагаме содата, за да омекне по-бързо. На сутринта я отцеждаме, измиваме я и я заливаме с 3 ч.ч. студена вода. Варим, докато зърната омекнат. Отцеждаме сварената бакла и я оставяме да изстине.
Нарязваме лука на ситно и го поръсваме върху баклата.
Счукваме чесъна с малко сол и го размесваме с баклата.
Разбиваме олиото с лимоновия сок и заливаме салатата с тази смес. Накрая посоляваме и поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...