Продукти:
• 400 г филе от риба тон (или друга морска риба)
• 450 г къси макарони
• 1 краставица
• 1 червена пиперка
• 3 с.л. горчица
• 3 с.л. мед
• 1 ч.ч. извара
• 1 к.ч. майонеза
• 1/2 ч.л. семена от целина (или стрита сушена целина)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме рибата в малко мазнина или я изпичаме в умерена фурна. Оставяме я да изстине. Сваряваме макароните, изплакваме ги с хладка вода и ги отцеждаме.
Обелваме краставицата и я нарязваме на тънки пръчици. Чушката нарязваме на лентички.
Разбиваме изварата заедно с меда, горчицата, майонезата и семената от целина.
Нарязваме рибата на ивички и я смесваме с макароните и зеленчуците. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Заливаме салатата с медения сос, разбъркваме и я оставяме за известно време в хладилник, преди да поднесем.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...