Кулинарни рецепти » Крем Прованс

 Крем Прованс

Продукти: (за 1 порция)

• 300 г изцедено кисело мляко
• 1 ч.л. какао
• 1 с.л. сладко от ягоди или малини
• 2 с.л. шоколадов топинг (течен шоколад)
• сметанов спрей

Начин на приготвяне:

Разделяме изцеденото мляко на две. Едната половина объркваме с какаото и шоколадовия топинг, а другата – със сладкото.

Редуваме на пластове в прозрачна чаша. Украсяваме със сметана и парченце плод от сладкото.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало