Кулинарни рецепти » Крем Прованс

 Крем Прованс

Продукти: (за 1 порция)

• 300 г изцедено кисело мляко
• 1 ч.л. какао
• 1 с.л. сладко от ягоди или малини
• 2 с.л. шоколадов топинг (течен шоколад)
• сметанов спрей

Начин на приготвяне:

Разделяме изцеденото мляко на две. Едната половина объркваме с какаото и шоколадовия топинг, а другата – със сладкото.

Редуваме на пластове в прозрачна чаша. Украсяваме със сметана и парченце плод от сладкото.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало