Кулинарни рецепти » Бюрек от тиква

 Бюрек от тиква

Продукти:

• 800 г обелена тиква
• 1 к.ч. захар
• 2-3 ч.ч. брашно
• половин пакетче канела
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 2-3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Настъргваме обелената тиква на едро ренде и я смесваме със захарта и канелата. Постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо, за да омесим гъсто тесто.

Разстиламе го на равномерен пласт в тавичка, която сме намазали с половината от маслото. Нарязваме на квадрати и печем в умерено загрята фурна, докато се зачерви.

След това намазваме с останалото масло и продължаваме да печем, докато тестото поеме мазнината. Поръсваме готовия бюрек с пудра захар.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало