Кулинарни рецепти » Бюрек от тиква

 Бюрек от тиква

Продукти:

• 800 г обелена тиква
• 1 к.ч. захар
• 2-3 ч.ч. брашно
• половин пакетче канела
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 2-3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Настъргваме обелената тиква на едро ренде и я смесваме със захарта и канелата. Постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо, за да омесим гъсто тесто.

Разстиламе го на равномерен пласт в тавичка, която сме намазали с половината от маслото. Нарязваме на квадрати и печем в умерено загрята фурна, докато се зачерви.

След това намазваме с останалото масло и продължаваме да печем, докато тестото поеме мазнината. Поръсваме готовия бюрек с пудра захар.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало