Кулинарни рецепти » Пъстра салата

 Пъстра салата

Продукти:

• 2 малки зелки
• 2 домата
• 1 краставица
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка репички
• 5 с. л. варена царевица
• 1 шепа маслини
• 1 връзка магданоз
• 1 портокал
• 5 с. л. зехтин (олио)
• 1 с. л. оцет (лимонов сок)
• сол

Начин на приготвяне:

Зелето нарязваме на тънки ивички. Претриваме леко със сол, прибавяме ситно нарязан магданоз и сипваме в кръгла салатна чиния.

Нарязваме доматите на кръгчета и оформяме розичка в центъра на салатата, запълваме средата с нарязания на ситно зелен лук.

Краставицата и репичките също нарязваме на кръгчета и аранжираме около домата, а помежду им подреждаме парченца портокал.

Прецедената царевица заедно с маслините редим последни, за да придадат завършен вид на салатата.

Посоляваме, поливаме с оцета и зехтина и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало