Продукти:
• 10 кг сини сливи
• 5 кг захар
• 1 кг орехови ядки
Начин на приготвяне:
Почистваме сливите от костилките и задушаваме до омекване. Претриваме плодовете през сито. Полученото пюре смесваме със захарта и варим до сгъстяване.
Малко преди да свалим от котлона прибавяме ореховите ядки. Разстиламе сместа на пласт върху хартия намазана с масло и поставяме на дъска.
Сушим на слънце, нарязваме на еднакви фигури и овалваме в пудра захар. Нареждаме локума в кутия и съхраняваме на сухо и проветриво масто.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...