Кулинарни рецепти » Плодов локум от сливи

 Плодов локум от сливи

Продукти:

• 10 кг сини сливи
• 5 кг захар
• 1 кг орехови ядки

Начин на приготвяне:

Почистваме сливите от костилките и задушаваме до омекване. Претриваме плодовете през сито. Полученото пюре смесваме със захарта и варим до сгъстяване.

Малко преди да свалим от котлона прибавяме ореховите ядки. Разстиламе сместа на пласт върху хартия намазана с масло и поставяме на дъска.

Сушим на слънце, нарязваме на еднакви фигури и овалваме в пудра захар. Нареждаме локума в кутия и съхраняваме на сухо и проветриво масто.

Автор: Марияна Николова

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало