Продукти: (за 1 порция)
• 2 тънко отрязани шницела от телешко месо /около 150 г/
• 2 тънки филийки от шунка /около 50 г/
• 1 тънка филийка кашкавал
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Начукваме двете шницелчета, посоляваме ги и ги покриваме с филийките от шунка. След това съединяваме двете части, като по средата слагаме филийката кашкавал /т.е. подреждаме шницел, шунка, кашкавал, шунка, шницел/.
Така оформения шницел потапяме първо в брашното, след това в разбитото яйце и накрая - в галетата. Пържим от двете страни в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...