Продукти: (за 1 порция)
• 2 тънко отрязани шницела от телешко месо /около 150 г/
• 2 тънки филийки от шунка /около 50 г/
• 1 тънка филийка кашкавал
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Начукваме двете шницелчета, посоляваме ги и ги покриваме с филийките от шунка. След това съединяваме двете части, като по средата слагаме филийката кашкавал /т.е. подреждаме шницел, шунка, кашкавал, шунка, шницел/.
Така оформения шницел потапяме първо в брашното, след това в разбитото яйце и накрая - в галетата. Пържим от двете страни в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...