Кулинарни рецепти » Шницел с шунка и кашкавал

 Шницел с шунка и кашкавал

Продукти: (за 1 порция)

• 2 тънко отрязани шницела от телешко месо /около 150 г/
• 2 тънки филийки от шунка /около 50 г/
• 1 тънка филийка кашкавал
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Начукваме двете шницелчета, посоляваме ги и ги покриваме с филийките от шунка. След това съединяваме двете части, като по средата слагаме филийката кашкавал /т.е. подреждаме шницел, шунка, кашкавал, шунка, шницел/.

Така оформения шницел потапяме първо в брашното, след това в разбитото яйце и накрая - в галетата. Пържим от двете страни в силно сгорещена мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало