Кулинарни рецепти » Кюфтенца по гръцки

 Кюфтенца по гръцки

Продукти:

• 3 филии сух бял хляб, без кората
• 1 кг смляно месо (говеждо или телешко)
• 1 ч.л. оцет
• 1 яйце
• 1/4 ч.ч. ситно нарязан пресен джоджен или 1 с.л. сух
• 1-2 ч.л. риган
• 4-5 ситно нарязани скилидки чесън
• 2-3 с.л. брашно
• сол
• зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба във вода, след това леко го изстискваме. Смесваме месото, оцета, яйцето, подправките и омесваме. Оставяме в хладилник за няколко часа, за да поеме месото ароматите.

Правим кюфтенца от сместа, овалваме в брашно и пържим в зехтина.

Можем да ги изпечем в гореща фурна за 15-20 минути, но в този случай не ги овалваме в брашно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало