Кулинарни рецепти » Родопска кавърма

 Родопска кавърма

Продукти:

• 500 г обезкостена телешко плешка
• 4-5 глави лук
• 200 г гъби
• 1-2 зелени чушки
• 150 г кашкавал
• 1 домат
• 4 яйца
• 1 к.ч. олио
• магданоз, чубрица
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в част от мазнината. После захлупваме и го оставяме да се задушава на умерен огън.

Отделно в останалата мазнина задушаваме до омекване по-едро нарязаните гъби и лук, както и наситнените чушки и домат.

Смесваме зеленчуците с месото, посоляваме и поръсваме подправките. Разбъркваме и варим десетина минути на тих огън.

Накрая разпределяме сместа в 4 гювечета, поръсваме с настърган кашкавал и чукваме във всяко гювече по 1 яйце. Запичаме гювечетата в умерено загрята фурна до готовност на яйцата.

Автор: Здравка Костадинова

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало