Кулинарни рецепти » Родопска кавърма

 Родопска кавърма

Продукти:

• 500 г обезкостена телешко плешка
• 4-5 глави лук
• 200 г гъби
• 1-2 зелени чушки
• 150 г кашкавал
• 1 домат
• 4 яйца
• 1 к.ч. олио
• магданоз, чубрица
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в част от мазнината. После захлупваме и го оставяме да се задушава на умерен огън.

Отделно в останалата мазнина задушаваме до омекване по-едро нарязаните гъби и лук, както и наситнените чушки и домат.

Смесваме зеленчуците с месото, посоляваме и поръсваме подправките. Разбъркваме и варим десетина минути на тих огън.

Накрая разпределяме сместа в 4 гювечета, поръсваме с настърган кашкавал и чукваме във всяко гювече по 1 яйце. Запичаме гювечетата в умерено загрята фурна до готовност на яйцата.

Автор: Здравка Костадинова

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало