Продукти:
• 1 кг ягоди
• 2 кг захар
• 600 г гликоза
• 3 ч.л. лимонена киселина
• 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Подреждаме ягодите в съд – ред ягоди, ред захар. Оставяме ги да пренощуват. На другия ден наливаме 1 ч.ч. вода и варим.
След като сиропът се сгъсти, добавяме гликозата и лимонената киселина. Варим още 4-5 мин и отстраняваме от огъня. Обираме пяната и разсипваме в сухи буркани.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...