Кулинарни рецепти » Лютеница с много подправки

 Лютеница с много подправки

Продукти:

• 6 кг червени чушки
• 2 кг домати
• 2 връзки магданоз
• 2 листенца босилек
• 2 ч.ч. олио
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• 1 с.л. смлян кимион
• 1 с.л. смлян черен пипер
• 1 щипка индийско орехче
• 1 щипка джинджифил
• 1 щипка мащерка
• 1 щипка риган
• 1 глава чесън

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от дръжките и семето и ги нарязваме на ситни парчета. Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме. Смесваме ги с чушките и оставяме сместа на умерен огън до пълно разваряване. После ръсим подправките и наситнените зелении и пасираме.

Към пюрето добавяме захарта, счукания със сол чесън и олиото. Посоляваме на вкус и доваряваме лютеницата, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Изчакваме да изстине и разсипваме в бурканчета. Затваряме и стерилизираме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало