Продукти: (за 4 порции)
• 400 г месо /контрафиле/
• 600 г картофи
• 2-3 моркова
• 1 к.ч. отцеден грах от консерва
• 1 ч.ч. течна сметана
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 с.л. картофено брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Варим месото в леко подсолена вода, докато поомекне. Изваждаме го и го нарязваме на порции.
Нарязваме картофите на филийки и ги задушаваме в сметаната. Слагаме ги в тавичка заедно с порциите месо и граха.
Размиваме брашното в горещото мляко и бъркаме на огъня, докато заври. Прибавяме ситно настърганите моркови и заливаме ястието с получения сос. Запичаме в умерена фурна.
Правилната диета е най-добрата профилактика за болести на сърцето, казват експертите на Американската кардиологична асоциация. Какви „сърдечни приятели” може да откриете в кухнята? Според последн...
Супер напитката се нарича витграс и се прави от пшеничени кълнове. Тя гарантира младост и красота, затова холивудските звезди я пият на закуска, преди занимания с йога и вместо енергетици. Тази тенден...
Някога тe стрували колкото златото, приписвали им какви ли не свойства, консумирали ги по-скоро като лекарство, а не като средство за подобряване вкуса на ястията. Днес подправките са загубили магичес...
Родината на лещата е Югодападна Азия, където тя се отглежда вече четири хилядолетия. От всиечки бобови растения лещата има най-високо съдържание на белтъчини – повече от 40 процента от съдържанието. ...