Продукти: (за 4 порции)
• 500 г извара
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 к.ч.сметана
• 1-2 с.л. захар
• 1 шепа киселец
• 2-3 листа маруля
• магданоз, копър
Начин на приготвяне:
Смесваме млякото с изварата, прибавяме ситно нарязаните зелении и пасираме. После прибавяме захарта и разбъркваме. При сервиране заливаме ястието с течна сметана.
Шафранът се прави от тичинките на специале вид минзухар. За получаване на килограм от тази златна подправка са необходими 22 500 тичинки. Тази подправка е ценна не само заради изтънчения си вкус, но и...
Хроничният панкреатит е възпалително заболяване на задстомашната жлеза. Причинява се най-често от повтарящи се кризи и възпаления на жлъчния мехур и пътища, съпътстващи жлъчно-каменна болест. Честа пр...
От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести...
Резки промени в хормоналното ниво, безумни хранителни навици, нездравословен начин на живот - в зависимост от тях ние сваляме по различен начин излишните килограми. От не по-малко значение за вталяван...