Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г картофи
• 3-4 листа от маруля
• 1 яйце
• 2 с.л.брашно
• 3-4 с.л. галета
• 1 к.ч. течна сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, пасираме ги и ги смесваме с разбитото яйце.
Нарязваме марулята на ситно и я задушаваме в 2 с.л. сметана. После я смесваме с картофеното пюре и оформяме от сместа крокети, които овалваме в галетата и нареждаме в намаслена тавичка.
Заливаме крокетите със сос от леко препеченото брашно и останалата сметана и запичаме в умерено загрята фурна.
Още жителите на древна Eлада и на Рим са познавали това вълшебно растение и ласкаво го наричали петроселинум - “растящо на камък”. У нас магданозът е любима подправка. Нека да добавим - и чудесно лека...
На женската красота и здраве влияят освен витамините и цял комплекс минерални вещества. Те поддържат в организма оптимален киселинно-алкален баланс, обмяната на веществата, „изграждат” костите. Ж...
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
Събрали в себе си топлината на последните слънчеви лъчи и очарованието на циганското лято, тези вкусни изкушения ни зареждат с енергия и жизненост. Едновременно с това ни доставят несравнимо удоволств...