Продукти: (за 4 порции)
• 4 ябълки
• 1 парче хрян
• 1-2 с.л. захар
• сокът от половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Заливаме ги с лимоновия сок и поръсваме със захарта. Прибавяме настъргания хрян, посоляваме на вкус и разбъркваме.
Години наред за краставицата се е казвало, че може да не е толкова полезна, но в никакъв случай не е и вредна. В старинния руски град Суздал, разположен на река Каменка, съществува интересна традиция ...
Диетата е основен лечебен фактор при пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур. Лечебното хранене означава консумация на определени храни, приемане на повече течности и витамини, намалена сол, огран...
При язва на стомаха и дванадесетопръстника по време на оздравяване след рязко обостряне; при нерязко обостряне на хроничния гастрит и при преминал остър гастрит. Целта е умерено и щадящо стомашн...
Подправката ще ви помогне в случай,че сте се порязали, а нямате подръка аптечка. Промийте раната с чиста вода (нека все пак да бъде минерална, а не от чешмата), посипете я с черен пипер и притиснете. ...