Продукти: (за 4 порции)
• 4 ябълки
• 1 парче хрян
• 1-2 с.л. захар
• сокът от половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Заливаме ги с лимоновия сок и поръсваме със захарта. Прибавяме настъргания хрян, посоляваме на вкус и разбъркваме.
Блатният аир (Akorus Calamus L) е многогодишно тревисто растение, познато още от древността. За медицински цели се събират коренищата. Те са хоризонтални и се вадят през есента(септември-октомври) или...
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
Желязо Проблемът: Желязото е минерал, който позволява на кръвта да пренася кислород. Диетите, изключващи месо, или страхът от луда крава довеждат до това, че 23% от хората страдат от недостиг на...
Панкреатитът не е леко заболяване и трудно се лекува. То представлява възпаление на панкреаса, при което ензимите се активират и го увреждат. Проблем също е, че леките форми на панкреатита трудно се ...