Продукти:
• 400 г извара
• 1 к.ч. грис
• 3-4 с.л. галета
• 2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с млякото и последователно при непрекъснато бъркане прибавяме изварата, гриса и галетата. Омесваме и оформяме от тестото цилиндър, който увиваме в плътна влажна марля.
Пускаме кнедлика във вряща подсолена вода и варим 15 мин. После изваждаме, отстраняваме марлята и го нарязваме на филийки. Поднасяме го с плодов сос.
Белият имел е паразазитиращ върху различни дървета вечнозелен храст. Най-много се среща при тополите, брезите, върбите, ябълките и крушите. Дърветата с белия имел, разбира се, страдат от паразита, тъй...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
Бананът (Musa paradisiaca) е много разпространен южен плод из тропическите страни в Югоизточна Азия, Бирма, Индия, Шри Ланка, Латинска Америка, Канарските острови и др. Колко стара е културната форма ...
От диабет страдат около 250 000 българи. 200 000 от тях са засегнати от разновидността, независима от инсулина. Заболяването протича без симптоми и може да остане неоткрито, ако не се направи изследва...