Продукти: (за 4 порции)
• 400 г ябълки
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 100 г захар
• 1 к.ч. нишесте
• 1 яйце
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
В 3 ч.ч. мляко разтваряме половината от захарта и кипваме на огъня. Към останалото мляко прибавяме разбития жълтък, нишестето и ванилията. Разбъркваме и сипваме във врящото мляко. Сваряваме гъст крем, към който прибавяме разбития белтък и останалата захар.
Отделно обелваме ябълките, издълбаваме вътрешността им и ги нарязваме на кръгчета. Варим ги 5 мин в малко вода. После ги нареждаме в съд за сервиране и ги заливаме с крема.
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
Маслото от сочни маслини е уникален продукт, който стои в основата на прословутата средиземноморска диета, гарантираща завидно здраве и дълголетие. * Идеално балансираният състав на зехтина допринас...
Тези есенни плодове, не толкова популярни като ябълките или гроздето, се оказват ценен източник на куп полезни витамини и минерали. Дюли Изключително богати на пектин, те засищат светкавичн...
Доброкачествените тумори (аденоми) на простата се срещат често при мъжете над 50 г. Поради различни причини не всички от тях получават адекватно лечение. За това и възникват слухове за народни средств...