Продукти: (за 4 порции)
• 400 г ябълки
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 100 г захар
• 1 к.ч. нишесте
• 1 яйце
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
В 3 ч.ч. мляко разтваряме половината от захарта и кипваме на огъня. Към останалото мляко прибавяме разбития жълтък, нишестето и ванилията. Разбъркваме и сипваме във врящото мляко. Сваряваме гъст крем, към който прибавяме разбития белтък и останалата захар.
Отделно обелваме ябълките, издълбаваме вътрешността им и ги нарязваме на кръгчета. Варим ги 5 мин в малко вода. После ги нареждаме в съд за сервиране и ги заливаме с крема.
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
Особено важно за хората с язви и гастрити е да знаят съдържанието на баластните вещества в храните, които употребяват тъй като предозирането може да има отрицателен ефект. Когато се надхвърли оптима...
Грижите за красотата са свързани не само с досадни процедури, но и с някои приятни неща, като вкусната и полезна храна например. Отдавна е известно, че има продукти, които ни гарантират безупречна кож...
Шафранът се прави от тичинките на специале вид минзухар. За получаване на килограм от тази златна подправка са необходими 22 500 тичинки. Тази подправка е ценна не само заради изтънчения си вкус, но и...