Диетични рецепти » Ванилов крем с ябълки

 Ванилов крем с ябълки

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г ябълки
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 100 г захар
• 1 к.ч. нишесте
• 1 яйце
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

В 3 ч.ч. мляко разтваряме половината от захарта и кипваме на огъня. Към останалото мляко прибавяме разбития жълтък, нишестето и ванилията. Разбъркваме и сипваме във врящото мляко. Сваряваме гъст крем, към който прибавяме разбития белтък и останалата захар.

Отделно обелваме ябълките, издълбаваме вътрешността им и ги нарязваме на кръгчета. Варим ги 5 мин в малко вода. После ги нареждаме в съд за сервиране и ги заливаме с крема.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лечебните свойства на целината

У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...

Баластните вещества

Особено важно за хората с язви и гастрити е да знаят съдържанието на баластните вещества в храните, които употребяват тъй като предозирането може да има отрицателен ефект. Когато се надхвърли оптима...

Яжте, за дa сте красиви

Грижите за красотата са свързани не само с досадни процедури, но и с някои приятни неща, като вкусната и полезна храна например. Отдавна е известно, че има продукти, които ни гарантират безупречна кож...

Шафранът - кралят на подправките

Шафранът се прави от тичинките на специале вид минзухар. За получаване на килограм от тази златна подправка са необходими 22 500 тичинки. Тази подправка е ценна не само заради изтънчения си вкус, но и...

Начало