Диетични рецепти » Сушените плодове – от кои по колко?

 Сушените плодове – от кои по колко?

Те съдържат много витамини и минерали - това ви е добре известно. Трябва обаче да разберете от кой точно плод се нуждае организмът ви.

Три сухи кайсии покриват нашите дневни нужди от витамин А (витамина на очите). Количеството му в сухите плодове е 10 пъти повече от това в пресните. Кайсиите са незаменими по време на шофиране. Препоръчват се и на онкологично болни.

Шепа бадеми сутрин, преди да се хвърлите в деловата лудница на всекидневието, ще ви зареди с достатъчно магнезий, за да се чувствате неуязвими за стреса.

Шест орехови ядки по време на бременност доставят дневната доза от витамин В9.

Четири фурми и чаша вода и нямате нужда от допълнителен прием на желязо.

Три смокини ви дават калций, необходим на костите, особено ако не обичате мляко.

Четири лешника са достатъчни, за да зарадвате кожата си с витамин Е (антиоксидант), когато сте обрулени от вятъра, стояли сте повече на слънце или сте имали безсънна нощ.

Шепа сливи раздвижват мързеливите черва в случай на недостиг на фибри.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Диета за буйна и блестяща коса

От началото на пубертета до края на живота си ние постепенно губим 40% от количеството коса, с което сме били „програмирани” да се родим. Понякога обаче този неизбежен процес протича по-драстично отко...

За ударните дози витамин С

Още от миналите векове е известно, че дефицитът на витамин С в организма води до лесна умора и слабост, до чести простуди и кожни кръвоизливи, до мнителност, раздразнителност, агресивност. Увеличеният...

Пчелната отрова лекува 99 болести

Както гласи една древна легенда, пчелите са поискали от Бог да им помогне да защитават меда, който произвеждат. А Бог им отговорил: “Ще ви дам оръжие - остро жило, пълно с отрова. Но да знаете - ако е...

Кога да пием чай от копър?

Освен като вкусна подправка в много рецепти, копърът се използва и като основна съставка на някои лекарствени продукти. Докато за подправянето на салати, туршии и други ястия обаче по-често се използв...

Начало