Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 картофа
• половин прясна зелка /около 400 г/
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 1 магданозен корен
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. сметана
• 4-5 ч.ч. зеленчуков бульон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, сваряваме го в малко вода и отцеждаме. Загряваме маслото и запържваме в него нарязаните моркови и магданоз и сварения лук.
Възвираме бульона на огъня, посоляваме и пускаме в него нарязаните зеле и картофи и запържените зеленчуци. Варим до готовност. Накрая застройваме със сметаната.
Твърде често при настинка се самолекуваме с антибиотици. Лекарите също ги предписват, за да се презастраховат от усложнения. Нерядко обаче се постига обратен ефект. При астматиците особено опасни са а...
Хранителните натравяния са ужасни. Понякога обаче наистина е трудно да се определи дали даден продукт е годен за употреба, отчасти защото проблемите се появяват относително рядко. За всеки случай, д...
При разкопки в района на легендарния Вавилон археолозите открили останки от истинска ферма за мляко - огромно здание, украсено със стенописи, изобразяващи доене на крави. Смята се, че близо 8 хиляди г...
Още жителите на древна Eлада и на Рим са познавали това вълшебно растение и ласкаво го наричали петроселинум - “растящо на камък”. У нас магданозът е любима подправка. Нека да добавим - и чудесно лека...