Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 картофа
• половин прясна зелка /около 400 г/
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 1 магданозен корен
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. сметана
• 4-5 ч.ч. зеленчуков бульон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, сваряваме го в малко вода и отцеждаме. Загряваме маслото и запържваме в него нарязаните моркови и магданоз и сварения лук.
Възвираме бульона на огъня, посоляваме и пускаме в него нарязаните зеле и картофи и запържените зеленчуци. Варим до готовност. Накрая застройваме със сметаната.
При язва на стомаха и дванадесетопръстника по време на оздравяване след рязко обостряне; при нерязко обостряне на хроничния гастрит и при преминал остър гастрит. Целта е умерено и щадящо стомашн...
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...
През зимата и пролетта ние постоянно боледуваме - я грип ще ни налегне, я някоя настинка, кожата повяхва, косите ни се чупят и падат, и ние се превръщаме в пасивни заложници на тези болести. Но безнад...
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...