09.12.2022 година
1564339898.swf
С
алати » Салати пролет-лято
  7926  |   0  
Манастирска салата
Продукти:

· 6-7 червени пиперки
· 1 малък патладжан
· 1 малка краставица
· 2-3 домата
· 3-4 скилидки чесън
· 1/2 к.ч. олио
· 2 с.л. оцет
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· 1 с.л. ситно нарязан копър
· сол

Начин на приготвяне:

Опичаме патладжаните и ги обелваме. Опичаме пиперките, обелваме ги и отстраняваме дръжките и семената. Посоляваме ги от вътрешната страна и ги заливаме с оцет и олио.

Обелваме краставицата, нарязваме я на малки кубчета, посоляваме и я смесваме с част от ситно нарязаните копър и магданоз. Пълним 4 от пиперките с тази смес и ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Останалите пиперки заедно с опечените патладжани счукваме в дървено хаванче. Прибавяме счукания чесън, част от доматите, нарязани на ситно, ситно нарязани магданоз и копър, оцет, олио и сол на вкус.

Разбъркваме и разпределяме сместа в чинийките с пълнените пиперки. Украсяваме салатата с останалите домати, нарязани на кръгчета.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022