Продукти:
• 2 глави червено цвекло
• 1 малка кисела зелка
• 4-5 моркова
• 1 кг картофи
• 3-4 кисели краставички
• 1 глава лук, магданоз
• копър, олио, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме цвеклото, морковите и картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме на кубчета и краставичките. Киселото зеле нарязваме на ивички. Скълцваме ситно лука, магданоза и копъра.
Смесваме всички продукти, разбъркваме добре, посоляваме и подправяме салатата с олио и оцет.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...