Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. леща
• 3 с.л. зехтин
• 1 глава лук
• 3 обелени домата (може от консерва)
• 1/2 връзка магданоз
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата в студена вода за 4 часа. Обелваме лука и го нарязваме на ситно.
В тенджера сгорещяваме 2 с.л. зехтин и в него запържваме лука, докато поомекне. Прибавяме нарязаните на ситно домати и варим 2-3 минути. Прибавяме лещата, разбъркваме и заливаме с вода.
След като кипне, похлупваме съда и варим 30 минути. Лещата трябва да омекне, но не да се развари, а течността да се изпари. Наръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме. Изсипваме лещата в салатиера.
Нарязваме магданоза на ситно и поръсваме с него. Заливаме салатата с останалия зехтин и лимоновия сок. Разрязваме лимона на парченца и украсяваме салатата.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...