Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. царевични зърна
• 200 г колбаси
• 1 кисела краставичка
• 4 с.л. майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме царевичните зърна със студена вода, колкото да ги покрие и оставяме да киснат 5-6 часа. Отцеждаме, сипваме ги във вряща подсолена вода и варим, докато омекнат.
Прецеждаме сварените царевични зърна през гевгир и в салатиера ги смесваме с нарязаните на кубчета кисела краставичка. Посоляваме салатата, заливаме я с майонезата и поднасяме.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...