Продукти:
• 2 глави целина
• 10 репички
• 300 г шунка
• 1 лимон
• маслини - черни и зелени
• 1 каф.л. горчица на прах
• 1 ч.ч. майонеза
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и обелваме целината. Настъргваме я на ситно ренде и я заливаме с лимонов сок.
В майонезата прибавяме 1 каф.л. горчица на прах, 1 щипка сол, смлян черен пипер и щипка смлян дафинов лист. Разбъркваме добре и изсипваме сместа върху целината.
Нарязваме шунката на дребни кубчета, а репичките на тънки колелца. Изваждаме костилките от маслините. Объркваме всичко и изстудяваме 30 мин в хладилника.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...