Продукти:
• 2 глави целина
• 10 репички
• 300 г шунка
• 1 лимон
• маслини - черни и зелени
• 1 каф.л. горчица на прах
• 1 ч.ч. майонеза
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и обелваме целината. Настъргваме я на ситно ренде и я заливаме с лимонов сок.
В майонезата прибавяме 1 каф.л. горчица на прах, 1 щипка сол, смлян черен пипер и щипка смлян дафинов лист. Разбъркваме добре и изсипваме сместа върху целината.
Нарязваме шунката на дребни кубчета, а репичките на тънки колелца. Изваждаме костилките от маслините. Объркваме всичко и изстудяваме 30 мин в хладилника.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...