Продукти:
• 1 телешка пържола
• 1 глава червен лук
• 3 с.л. босилек
• 2-3 салати или 150 г прясно зеле
• 2с.л. едро нарязани фъстъци
За заливката:
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. соев сос
• 1 с.л. захар
• 2 ч.л. сусамено масло
• 1 ситно нарязана зелена люта чушка
• 1 скълцана скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Запичаме пържолата на скара и от двете страни. Нарязваме месото на пръчици и го смесваме със ситно нарязания лук и босилека.
Приготвяме заливка от изброените продукти и заливаме месото.
В съда за сервиране подреждаме основа от салатите или от нарязаното зеле и отгоре разпределяме месото. Поръсваме с фъстъците.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...