Продукти:
• 300 г сварен зрял боб
• 350 г задушен зелен боб
• 500 г домати
• 125 г черни маслини
• 2 глави лук
• 1 чушка
• 1 яйце
• 450 г кайма (смес)
• 2-3 скилидки чесън
• олио, лимонов сок
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Подправяме каймата с яйцето, сол и черен пипер и изпържваме от нея малки кюфтенца.
Смесваме двата вида боб и прибавяме към тях нарязаните чушка, домати и лук. Прибавяме маслините и поливаме с лимонов сок, в който е разбъркан пасирания чесън. Размесваме салатата добре и я оставяме за половин час в хладилника.
След това прибавяме кюфтенцата и поръсваме с олио. Разбъркваме добре и преди да я поднесем я поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...