Продукти:
• 2 домата
• 2 печени пиперки
• 1 малка краставица
• 1 глава лук
• 1 рибена консерва
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите, краставицата и пиперките на ситно. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца и рибата, посоляваме на вкус и разбъркваме добре.
Оформяме салатата в подходяща чиния и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...