Продукти: (за 4 порции)
• 4 сварени калмара
• 2 ябълки
• 2 стръкчета целина
• 3-4 с.л. майонеза
• 1 кофичка сметана
• кетчуп
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на кубчета калмарите и ябълката, прибавяме нарязаната на дребно целина. Заливаме с майонезата и сметаната, добавяме малко кетчуп, сол и черен пипер и разбъркваме добре.
Поднасяме във високи чаши с парченце лимон.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...