Продукти: (за 4 порции)
• 4 сварени калмара
• 2 ябълки
• 2 стръкчета целина
• 3-4 с.л. майонеза
• 1 кофичка сметана
• кетчуп
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на кубчета калмарите и ябълката, прибавяме нарязаната на дребно целина. Заливаме с майонезата и сметаната, добавяме малко кетчуп, сол и черен пипер и разбъркваме добре.
Поднасяме във високи чаши с парченце лимон.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...