Продукти:
• 8 големи твърди домата
• 100 г шунка
• 150 г варено пилешко месо
• 1 зелена чушка
• 150 г майонеза
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, изрязваме в горната част капачета, издълбаваме сърцевината с лъжичка, посоляваме отвътре и оставяме да се отцеди сокът.
Нарязваме на кубчета, шунката, свареното пилешко месо, опечената и обелена чушка. Прибавяме майоназета и ситно нарязания магданоз. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Напълваме доматите с тази смес, захлупваме с изрязаните капачета и ги оставяме да престоят 1-2 часа на хладно.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....