Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани

 Пълнени патладжани

Продукти:

• 200 г варено или печено пилешко месо
• 2 изпечени патладжани
• 2 скилидки чесън
• 5 с.л. сусам
• 6 с.л. майонеза
• 1-2 стръка копър
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1/2 ч.л. тахан
• 3 зелени маслини
• бял и черен пипер
• листа от целина и мента
• сол

Начин на приготвяне:

Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги срязваме надлъжно на две. Внимателно ги издълбаваме, леко посоляваме и обтриваме от вътрешната страна с част от майонезата, която сме смесили със счукания чесън и наситнения копър.

Смесваме ситно нарязаното месо с останалата майонеза, белия и черния пипер. Прибавяме сусамените семена, които предварително сме запекли в сух тиган и сме счукали много добре. Прибавяме също така тахана и ситно нарязаните маслини. Разбъркваме много добре и пълним издълбаните патладжани с тази смес, така че да се получи връх.

Украсяваме с листенца от целина и мента и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало