Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани

 Пълнени патладжани

Продукти:

• 200 г варено или печено пилешко месо
• 2 изпечени патладжани
• 2 скилидки чесън
• 5 с.л. сусам
• 6 с.л. майонеза
• 1-2 стръка копър
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1/2 ч.л. тахан
• 3 зелени маслини
• бял и черен пипер
• листа от целина и мента
• сол

Начин на приготвяне:

Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги срязваме надлъжно на две. Внимателно ги издълбаваме, леко посоляваме и обтриваме от вътрешната страна с част от майонезата, която сме смесили със счукания чесън и наситнения копър.

Смесваме ситно нарязаното месо с останалата майонеза, белия и черния пипер. Прибавяме сусамените семена, които предварително сме запекли в сух тиган и сме счукали много добре. Прибавяме също така тахана и ситно нарязаните маслини. Разбъркваме много добре и пълним издълбаните патладжани с тази смес, така че да се получи връх.

Украсяваме с листенца от целина и мента и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало