Кулинарни рецепти » Чорба от праз и сирене

 Чорба от праз и сирене

Продукти: (за 5 порции)

• 2 стръка праз
• 60 г краве масло
• 3 жълтъка
• 1 к.ч. брашно
• 100 г сирене
• сол

Начин на приготвяне:

Сипваме брашното в разтопеното масло и запържваме на тих огън до златисто. Разреждаме запръжката с гореща подсолена вода и кипваме на огъня. Прибавяме ситно нарязания праз и варим, докато омекне.

Накрая прибавяме сиренето, нарязано на малки кубчета, и отстраняваме от огъня. Застройваме готовата чорба с разбитите в киселото мляко жълтъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало