Продукти: (за 6 порции)
• 300 г грах
• 1 глава лук
• 1 парче целина
• 2 домата
• 100 г фиде
• 40 г краве масло
• 7-8 ч.ч. пилешки бульон
• 4 с.л. настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с нарязаната на тънки резенчета целина.
Заливаме с бульона, кипваме и прибавяме граха, обелените и настъргани домати и сол на вкус. Варим на умерен огън.
Когато граха омекне, прибавяме натрошеното фиде и доваряваме супата.
При сервиране поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...