Продукти:
• 15-16 рака
• 1 глава лук
• 5 моркова
• 1 парче целина
• 1 дафинов лист
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. олио
• 50 г солена риба
• 5-6 зърна черен пипер
• смлян черен пипер
• лимонов сок, оцет, сол
Начин на приготвяне:
В 1 л вода сваряваме раците заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кръгчета моркови.
Отделяме месото от опашките и щипките.
С миксер разбиваме жълтъците, прибавяме няколко капки оцет и щипка сол. На тънка струйка наливаме олиото, като продължаваме да разбиваме.
Сваряваме солената риба заедно с останалите моркови, нарязани на кръгчета, целината, нарязана на кубчета, дафиновия лист и зърната черен пипер. Отцеждаме рибата, накъсваме я на дребно и я смесваме с жълтъчния крем заедно с нарязаното на дребно рачешко месо. Посоляваме на вкус и поръсваме с лимонов сок и черен пипер.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...