Кулинарни рецепти » Мужужи

 Мужужи
(Грузия)

Продукти: (за 4 порции)

• 450 г свински крачета
• 2 уши
• 1 опашка
• 20 мл оцет
• 20 г моркови
• 20 г лук
• 2 дафинови листа
• 2-3 карамфилчета
• 1 щипка канела
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме крачетата. Изчистваме, измиваме и нарязваме ушите и опашката. Варим ги в 1 л подсолена вода заедно с изчистените и нарязани моркови и лук около 30-40 мин.

Изваждаме крачетата, обезкостяваме ги и прецеждаме бульона. Връщаме месото в прецедения бульон и варим до окончателното му омекване.

Преди да свалим от огъня, прибавяме черния пипер, дафиновите листа, канелата и карамфилчетата. Оставяме бульона да се желира. Ястието поднасяме студено.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало