Кулинарни рецепти » Мужужи

 Мужужи
(Грузия)

Продукти: (за 4 порции)

• 450 г свински крачета
• 2 уши
• 1 опашка
• 20 мл оцет
• 20 г моркови
• 20 г лук
• 2 дафинови листа
• 2-3 карамфилчета
• 1 щипка канела
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме крачетата. Изчистваме, измиваме и нарязваме ушите и опашката. Варим ги в 1 л подсолена вода заедно с изчистените и нарязани моркови и лук около 30-40 мин.

Изваждаме крачетата, обезкостяваме ги и прецеждаме бульона. Връщаме месото в прецедения бульон и варим до окончателното му омекване.

Преди да свалим от огъня, прибавяме черния пипер, дафиновите листа, канелата и карамфилчетата. Оставяме бульона да се желира. Ястието поднасяме студено.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало