Продукти:
• 6 яйца
• 1 с.л. сметана
• 2 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 голяма консерва чернодробен пастет
• 4-5 с.л. настъргано сирене, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците със сметаната и брашното и посоляваме. Внимателно прибавяме разбитите на твърд сняг белтъци и получената смес изсипваме в намазана с масло тавичка. Печем в гореща фурна и обръщаме върху пергаментова хартия.
Поръсваме с част от настърганото сирене и намазваме с предварително разбития пастет, навиваме на руло и заливаме с разтопеното масло. Поръсваме с останалото сирене, нарязваме на порции и поднасяме веднага.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...