Продукти:
• 1 кг спанак
• 1 връзка копър
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка зелен лук
• 2-3 стръка джоджен
• 2 яйца
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 3-4 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спанака (може да го смесим с лапад и киселец) с малко олио и сол. Отцеждаме и нарязваме на ситно.
Смесваме ситно нарязаните копър, магданоз, пресен лук и джоджен с яйцата, киселото мляко и брашното. Прибавяме спанака, олиото, солта, черния и червения пипер.
Разбъркваме, изсипваме в намазнена тавичка и печем 30 минути в умерена фурна.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...