Продукти: (за 6 порции)
• 600 г ситно смляно говеждо месо
• 100 г сметана
• 2 жълтъка
• 250 г картофи
• 1 к.ч. нарязано червено цвекло
• 2 с.л. каперси
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме с вилица. Прибавяме каймата, жълтъците и сметаната, посоляваме омесваме добре.
Прибавяме кубчетата червено цвекло, ситно нарязаните лук и каперси и правим от сместа тънки питки, които изпържваме от двете страни в сгорещено олио. Поръсваме готовите бифтеци със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....