Продукти: (за 6 порции)
• 600 г ситно смляно говеждо месо
• 100 г сметана
• 2 жълтъка
• 250 г картофи
• 1 к.ч. нарязано червено цвекло
• 2 с.л. каперси
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме с вилица. Прибавяме каймата, жълтъците и сметаната, посоляваме омесваме добре.
Прибавяме кубчетата червено цвекло, ситно нарязаните лук и каперси и правим от сместа тънки питки, които изпържваме от двете страни в сгорещено олио. Поръсваме готовите бифтеци със ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...