Кулинарни рецепти » Варени телешки гърди

 Варени телешки гърди

Продукти за 6-8 порции:

• 800 г телешко месо от гърдите
• 2 глави лук
• 2 моркова
• половин глава целина
• 2 корена от магданоз
• 4-5 картофа
• 4 домата
• магданоз
• листа от целина
• черен пипер
• сол
• хрян
• оцет

Начин на приготвяне:

Заливаме нарязаното на парченца месо със студена вода и варим на умерен огън, като периодично отстраняваме пяната.

Изпичаме лука, както е необелен. Обелваме го и пускаме целите глави при месото. Прибавяме едро нарязаните моркови, резени целина и остърганите магданозени корени.

Когато месото почти се свари, изваждаме зеленчуците, а слагаме нарязаните на кубчета картофи и целите необелени домати. Посоляваме и доваряваме още 15 мин.

При поднасяне поръсваме с черен пипер и със ситно нарязани листа от целина и магданоз. Отделно сервираме настърган хрян размесен със оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало