Продукти за 4 души:
• 350 г осолено свинско месо
• 2 с.л. булгур
• 40 мл прясно мляко
• 1 парче целина
• 1 малък морков
• 1 парченце ряпа
• 2 средно големи картофа
• 1 1/2 с.л. брашно
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме измитото месо в студена вода, възваряваме и отстраняваме пяната. След като поври 10 мин, прибавяме измития булгур и варим почти до омекване.
Прибавяме зеленчуците, а после и картофите и варим до омекване.
Прецеждаме супата, слагаме в бульона размитото с млякото брашно и варим още 5-6 мин.
Нарязваме месото, зеленчуците и картофите на парченца, посоляваме, поръсваме с черен пипер и поднасяме веднага.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...