Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пилешко месо
• 5-6 зърна черен пипер
• 5-6 зърна бахар
• 10 главички лук
• картофчета
• 5-6 домата
• 1-2 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и го нареждаме в тесен и дълбок огнеупорен съд, посоляваме и поръсваме с черния пипер и бахара.
Нареждаме върху месото обелените лукчета, върху тях - обелените картофи, а най-отгоре - обелените домати. Заливаме с мазнината и 1 ч.ч. вода и варим на тих огън около 3 часа.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...