Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пилешко месо
• 5-6 зърна черен пипер
• 5-6 зърна бахар
• 10 главички лук
• картофчета
• 5-6 домата
• 1-2 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и го нареждаме в тесен и дълбок огнеупорен съд, посоляваме и поръсваме с черния пипер и бахара.
Нареждаме върху месото обелените лукчета, върху тях - обелените картофи, а най-отгоре - обелените домати. Заливаме с мазнината и 1 ч.ч. вода и варим на тих огън около 3 часа.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...