Кулинарни рецепти » Задушена патица

 Задушена патица
/Румъния/

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 патица
• 2 с.л. гъша мас или зехтин
• 2-3 глави лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• 2 скилидки чесън
• 7-8 зърна черен пипер
• 150 мл бульон
• 1 дафинов лист
• винен оцет, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме нарязаната на порции патица в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на парченца лук. Прибавяме брашното и също го позапържваме.

Заливаме с бульона и прибавяме размитото доматено пюре, счукания чесън и подправките. Посоляваме и връщаме порциите месо.

Похлупваме и задушаваме, докато месото омекне. Четвърт час преди да отстраним от огъня подкиселяваме соса с винен оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало