Я
стия с птици » Ястия в тенджера

3549 |

0
Задушена патица
/Румъния/
Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 патица
• 2 с.л. гъша мас или зехтин
• 2-3 глави лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• 2 скилидки чесън
• 7-8 зърна черен пипер
• 150 мл бульон
• 1 дафинов лист
• винен оцет, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме нарязаната на порции патица в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на парченца лук. Прибавяме брашното и също го позапържваме.
Заливаме с бульона и прибавяме размитото доматено пюре, счукания чесън и подправките. Посоляваме и връщаме порциите месо.
Похлупваме и задушаваме, докато месото омекне. Четвърт час преди да отстраним от огъня подкиселяваме соса с винен оцет.
02.05.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Ястия с птици"
Коментари (0)