Продукти: (за 4 порции)
• 600 г месо от патица
• 50 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• кората от половин портокал
• 1 глава целина
• 2 моркова
• сока от 1 портокал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патицата на порции, посоляваме и ги запичаме в маслото до порозовяване.
Изваждаме ги, а в соса запържваме брашното. Постепенно наливаме 500 мл топла вода. Щом сосът се посгъсти, връщаме месото, поръсваме с черен пипер и прибавяме настърганата портокалова кора и настърганите целина и моркови. Задушаваме на умерен огън.
Изваждаме месото, щом омекне, прецеждаме соса и отново връщаме парчетата месо. Малко преди поднасяне поръсваме с портокаловия сок.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...