02.12.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  2466  |   0  
Патица с портокалов сок
Продукти: (за 4 порции)

• 600 г месо от патица
• 50 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• кората от половин портокал
• 1 глава целина
• 2 моркова
• сока от 1 портокал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патицата на порции, посоляваме и ги запичаме в маслото до порозовяване.

Изваждаме ги, а в соса запържваме брашното. Постепенно наливаме 500 мл топла вода. Щом сосът се посгъсти, връщаме месото, поръсваме с черен пипер и прибавяме настърганата портокалова кора и настърганите целина и моркови. Задушаваме на умерен огън.

Изваждаме месото, щом омекне, прецеждаме соса и отново връщаме парчетата месо. Малко преди поднасяне поръсваме с портокаловия сок.
02.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020