Кулинарни рецепти » Патица с портокалов сок

 Патица с портокалов сок

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г месо от патица
• 50 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• кората от половин портокал
• 1 глава целина
• 2 моркова
• сока от 1 портокал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патицата на порции, посоляваме и ги запичаме в маслото до порозовяване.

Изваждаме ги, а в соса запържваме брашното. Постепенно наливаме 500 мл топла вода. Щом сосът се посгъсти, връщаме месото, поръсваме с черен пипер и прибавяме настърганата портокалова кора и настърганите целина и моркови. Задушаваме на умерен огън.

Изваждаме месото, щом омекне, прецеждаме соса и отново връщаме парчетата месо. Малко преди поднасяне поръсваме с портокаловия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало