Кулинарни рецепти » Пикантно пиле

 Пикантно пиле
/Виетнам/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 голямо пиле
• 60 г краве масло
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. захар
• черен пипер, оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета и го натриваме със сол и черен пипер.

В отворена суха тенджера под налягане карамелизираме захарта. Прибавяме 2 с.л. вода, за да разтворим карамела. Слагаме месото и маслото, затваряме тенджерата и я поставяме на силен огън.

Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме пилето 20 мин. Подправяме с чесъна, който сме счукали с малко сол и оцет и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало